Želje 2017

Dragi roditelji, dragi prijatelji, Prije kraja godine, iskoristit ću priliku da vam putem ove tradicionalne čestitke proslijedim nekoliko riječi pisca, filozofa i pjesnika Paul Valéry-ja, koje daju smisao onom što činimo. « Obrazovanje se ne ograničava na djetinjstvo i adolescenciju. Obrazovanje se ne ograničava samo na školu. Tokom cijelog života, naša sredina predstavlja naše obrazovanje…

L’anniversaire de Selma

Ove sedmice smo slavili Selmin rođendan! Napravili smo kolač, pjevali smo, puhali svjećice… Selmin tata nam je čitao priču o Tchoupi-u i naučio nas da pjevamo jednu novu pjesmu koju ćete sigurno uskoro moći čuti kući!

Expo maternelle – CE1 B

Razed CE1B je predstavio Andy Warhola razredima male škole. Zatim su nam pomogli da napravimo portrete slične onima koje je pravio Gdin Andy. Ovaj projekat je trajao nekoliko dana. Sada možete pogledati rezultate u našoj galeriji koja se nalazi u hodniku kod ulaza u školu.

Svemir

Prošle sedmice jedan francuski astronaut je poletio u svemir. Njegovo ime je Thomas i on je deseti francuz u svemiru u historiji. Također, isti dan, jedna raketa imena Ariane je poletila u svemir noseći 4 satelita. Tako da smo taj dan imali priliku gledati polijetanje rakete skoro direktno (poletila je dok smo spavali).